Auto

Antor, Mitsubishi: pentru maşina electrică pregătim o ofertă de leasing operaţional

Autor: Bogdan Alecu

19.05.2011, 12:07 452

Datorită costului de achiziţie al unui automobil electrici-MiEV, care ajunge la aproape 37.000 de euro, de trei ori mai multdecât un autombil "obişnuit" de dimensiuni similare, importatorul MCar Trading lucrează la crearea unei oferte de leasing operaţionalîmpreună cu Premium Leasing, firma de leasing operaţional a ŢiriacHoldings.

"Leasingul operaţional scoate în evidenţă avantajul unuiautomobil electric. Prin eliminarea costurilor legate decombustibil, implicit scade costul total. Noi suntem în discuţii cuPremium Leasing pentru o astfel de ofertă. Pe de altă pate, existăclienţi pentru i-MiEV care vor să le achiziţioneze cash", a spusDaniel Antor, directorul executiv al M Car Trading. Totodată,compania se află în discuţii cu Primăria Capitalei pentru a instalaîn parcările publice.

Guvernul a adoptat luna trecută prin ordonanţă de urgenţăacordarea de facilităţi persoanelor fizice, unităţiloradministrativ-teritoriale şi instituţiilor publice care doresc săachiziţioneze autovehicule electrice sau hibrid. Acestea vor primio subvenţie de până la 20% din preţul maşinii, dar nu mai mult de3.700 de euro pentru automobilele electrice, respectiv o reducerede până la 10% dar nu mai mult de 1.800 de euro pentru cele hibrid.În acest caz, ajutoarele de stat nu includ şi persoanele juridice,care în momentul de faţă reprezintă cea mai mare piaţă a maşinilorelectrice.

"Sunt multe companii care sunt interesate de achiziţie, darmomentan acestea aşteaptă ca ordonanţa de urgenţă pentru ajutorulprimit pentru cei ce cumpără maşini electrice să includă şipersoanele juridice nu doar instituţiile şi persoanele fizice", asubliniat Antor.

Un "plin" pentru i-MiEV costă 7,9 lei şi permite rularea între100 şi 150 km, în funcţie de condiţiile de trafic, încărcătură şicondiţiile meteo, autonomia fiind afectată inclusiv de frig. Sprecomparaţie, în cazul unui model diesel de oraş parcurgerea uneidistanţe de 150 km ar costa aproape 50 de lei, adică de şase orimai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO