Auto

Antreprenori locali. Familia Sighiartău din Bistriţa estimează afaceri de 45,5 milioane de euro, în creştere cu 23%

Ioan-Eugen Sighiartău, directorul general al Filadelfia Group: "Observăm o creştere a numărului de zboruri şi companii care operează din Romania către multe destinaţii din Europa şi o concurenţă acerbă între acestea, ceea ce face ca tariful pentru transportul  aerian să fie scăzut, comparabil, în extrasezon, cu cel de autocar. Acest lucru determină o migrare a călătorilor de autocar către avion".

Ioan-Eugen Sighiartău, directorul general al Filadelfia Group: "Observăm o creştere a numărului de zboruri şi companii care operează din Romania către multe destinaţii din Europa şi o concurenţă acerbă între acestea, ceea ce face ca tariful pentru transportul aerian să fie scăzut, comparabil, în extrasezon, cu cel de autocar. Acest lucru determină o migrare a călătorilor de autocar către avion".

Autor: Laurentiu Cotu

15.02.2017, 00:05 835

Grupul de companii Filadelfia din Bistriţa, deţinut de familia Sighiartău, cu activităţi în domeniile transportului de pasageri, transportului de marfă, asigurări şi turism, mizează în acest an pe o cifră de afaceri cumulată de 45,5 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul trecut. Filadelfia Group a avut în 2016 afaceri totale de 37 mil. euro. 

"În domeniul serviciilor de transport la nivel european, atat de pasageri, cat şi de marfă, e important să avem stabilitate din punct de vedere politic, predictibilitate în acţiunile guvernelor şi tratament echitabil la nivel european. Firmele de transport din Est sunt ţinta celor din Vest, fiindcă tot mai multe restricţii ni se pun pentru a ne încetini dezvoltarea şi chiar existenţa pe aceste pieţe", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan-Eugen Sighiartău, directorul general al Filadelfia Group.

Cea mai importantă companie a grupului Filadelfia, Tabit Tour, care se ocupă de transportul de pasageri şi colete, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro, înregistrand o creştere de 20% a businesslui pe segmentul de coletărie. Compania Filadelfia International Logistics, cu activităţi în domeniul transportului de marfă şi intermedieri, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de euro în 2016, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO