Auto

Anunţ mult aşteptat de la Marin Aldea, directorul Metrorex: Lucrările la Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon sunt 90% finalizate

Anunţ mult aşteptat de la Marin Aldea, directorul...

Autor: Laura Albu

02.10.2019, 15:48 1618

Marin Aldea, directorul Metrorex a afirmat miercuri că lucările la Magistrala 5 sunt 90% gata, cele de structură fiind finalizate în materie de 97%, iar cele de finisaje, 85%."

Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei - Pantelimon, avem secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, în lucru. Magistrala 5 de la Drumul Taberei la Pantelimon este un obiectiv de investiţii de circa 9 miliarde de lei, aproximativ de 1,9 miliarde de euro şi este împărţit în 3 secţiuni: secţiunea Râul Doamnei-Eroilor, secţiunea eroilor Iancului şi secţiunea Iancului Pantelimon. Termenul de finalizare pe care noi l-am propus este decembrie 2019. Stadiul fizic actual este de circa 90%, asta înseamnă pe lucrările de structură stadiul este de circa 97% şi pe lucrările de finisaje, de 85%", a declarat miercuri, directorul Metrorex, Marin Aldea la dezbaterea "Upgrade România" organziată de DC News.

În privinţa motivelor pentru care Metrorex nu a plătit cheltuielile de mentenanţă la firma Alstom acesta a declarat că problemele au apărut atât din cauza bugetului deficitar aprobat iniţial cât şi din cauza celui rectificat, care a fost insuficient. "Anul trecut bugetul de venituri şi cheltuieli a fost aprobat cu un deficit de finanţare şi bugetul rectificat a avut un deficit de finanţare. Noi am încercat să prioritizăm cheltuilelile aşa cum am putut astfel că am rămas un pic în urmă cu plata cheltuielilor de mentenanţă a materialului rulant. Am avut discuţii multe cu conducere Alstom care realizează această mentenanţă şi am ajuns la o înţeleger că o să le plătim eşalonat" a spus Marin Aldea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO