Auto

Asigurările lui Carlos Ghosn: Uzina de la Mioveni va continua să producă la capacitate maximă

Asigurările lui Carlos Ghosn: Uzina de la Mioveni va...

Autor: Bogdan Alecu

14.10.2013, 00:08 436
Uzina Dacia de la Mioveni va produce şi în anii următori la capacitate maximă după ce în 2013 va atinge un nou volum record, dar trebuie ca angajaţii de aici să fie atenţi la competitivitate, este con­cluzia vizitei în România a lui Carlos Ghosn, unul dintre cei mai faimoşi executivi din in­dus­tria auto mondială, care se află atât la con­du­cerea Grupului Renault, cât şi la cea a Grupului Nissan.
 
„Prima concluzie a vizitei lui Carlos Ghosn la Bucureşti este că s-au dat garanţii că Dacia, ca uzină, va fi încărcată la capacitate maximă din punctul de vedere al volumelor. A demontat o serie de speculaţii legate de mutarea producţiei Dacia la Tanger. Prima garanţie este că Dacia a demonstrat perfor­manţa şi i se acordă pro­ducţie la capacitate maximă“, a declarat Con­stan­tin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia, care a participat la întâlnirea dintre Carlos Ghosn şi Traian Băsescu de la Co­troceni.
 
 
Şeful Renault este la cea de-a treia vizită în România, după cele din 2005 şi 2007, vineri acesta având programate întâlniri cu premierul Victor Ponta, preşedintele Traian Băsescu, o vizită la centrul de inginerie de la Titu, precum şi la uzina de la Mioveni, unde s-a întâlnit cu sindicaliştii.
 
După întâlnirea cu Traian Băsescu de la Bucureşti, Carlos Ghosn a declarat că în acest an la Dacia se vor produce 343.000 de maşini, cel mai ridicat volum atins vreodată de uzina de la Mioveni, în creştere cu 12% comparativ cu 2012. Anterior, maximul istoric a fost atins în 2010, primul an de producţie al SUV-ului Duster. Ghosn a fost decorat de preşedinte cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Comandor, aceeaşi decoraţie acordată de către Traian Băsescu şi lui Louis Scheitzer, fostul şef al grupului Renault şi cel care a pus bazele proiectului Logan în 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO