Auto

Brera, in trei ani de la concept la productie

02.02.2005, 00:00 15



Va mai aduceti aminte de Brera, conceptul prezentat in urma cu aproape trei ani de catre italienii de la Alfa Romeo la Salonul de la Geneva ? Iesit de sub pana lui Giorgetto Giugiaro (unul dintre cele mai importante nume in design si seful casei de design Italdesign), conceptul Brera a primit atat aprecierile analistilor cat mai ales ale potentialilor clienti.



Cu rezultatele studiilor de piata in spate, producatorul italian a decis sa anunte intrarea in productie a noului model, care isi va face aparitia pe sosele cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an. Pana atunci, tot salonul de la Geneva va gazdui in acest an varianta de productie a modelului Brera. In avanpremiera, producatorul italian a decis sa publice primele fotografii si sa ofere cateva detalii tehnice legate de noul model.



Alfa Romeo Brera inglobeaza cele doua argumente care au cladit imaginea producatorului italian de-a lungul timpului - sportivitatea si eleganta.



Brera este in fapt un coupe cu 2+2 locuri, care are dimensiuni generoase - mai bine de 4,4 metri lungime, 1,8 metri latime si aproape 1,4 metri inaltime, desi la o prima vedere lasa impresia unei masini foarte compacte.



Interiorul este la randul sau pe masura exigentelor unui model din gama de varf pentru Alfa Romeo. Pe langa materialele de calitate ridicata Brera beneficiaza de un acoperis realizat din sticla, ceea ce ofera mai multa lumina interioara naturala pentru pasageri, ceea ce creeaza si impresia unui habitaclu mai spatios.



Acoperisurile realizate din sticla tind sa devina astfel un standard pentru modelele din gama medie si superioara, fiind de asteptat ca tot mai multe masini sa beneficieze pe viitor de astfel de echipari.



Disponibila in trei variante de echipare, Alfa Romeo Brera ofera potentialilor clienti posibilitatea a alege intre variante de motorizare disesel (2,4 litri JTD, care dezvolta 240 de cai-putere) si pe benzina 2,2 litri JTS, de 185 cai-putere si 3,2 litri si 260 de cai-putere). Acestea pot fi cuplate la o cutie de viteze automata sau manuala in sase trepte, in functie de versiune.



Suspensiile si mai ales sistemul de tractiune integrala "Alfa Q4 " garanteaza, potrivit italienilor, confortul si mai ales "driving experienta", adica suma senzatiilor pe care orice marca de automobile si indeosebi cele din segmentele superioare incearca sa le transmita clientilor. Pe lista echipamentelor oferite de Brera se afla si sisteme electronice de monitorizare si control a unor parametri importanti in ceea ce priveste franarea dar si manevrabilitatea automobilului, ceea ce ar trebui sa se traduca, potrivit inginerilor Alfa Romeo, in cresterea gradului de securitate pentru sofer si pasageri.



Cu un comfort ridicat si cu accente puternice de sportivitate, spun cei de la Alfa Romeo, noul coupe ar trebui sa genereze un interes ridicat, si implicit vanzari pe masura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO