Auto

Ce maşini de familie noi se pot cumpăra prin programul „Rabla” cu 10.000 de euro

Chevrolet Cruze. Are un preţ de pornire de 9.550 de euro cu TVA şi trei prime de casare incluse, cinci ani garanţie şi o echipare care include aer condiţionat, ESC, TCS, şase airbaguri, ABS, radio-CD cu mp3 şi motor pe benzină de 1,6 litri şi 124 CP.

Ce maşini de familie noi se pot cumpăra prin programul „Rabla” cu 10.000 de euro

Autor: Bogdan Alecu

04.04.2011, 09:52 412

Cel mai bine vândute maşini în cadrul programului "Rabla" suntcele din gama inferioară de preţ, potrivit dealerilor şiimportatorilor de pe piaţa locală. Pe de altă parte, ieftinînseamnă şi dimensiuni mai reduse, element de obicei incompatibilcu cei ce au o familie şi doresc un automobil nou şi spaţios.

Pentru aceştia, dealerii au lansat noi campanii de discounturi,care cumulate cu cele trei vouchere din cadrul programului decasare duc preţul maşinilor la mai puţin de 10.000 de euro.

Pentru a se încadra în segmentul maşinilor de familie,automobilele trebuie să se intre cel puţin în clasa compactă şi săaibă un portbagaj de peste 300 de litri. Astfel, nu vom lua încalcul maşinile de clasă mini precum Chevrolet Spark sau micăprecum Renault Clio sau Symbol, ci numai maşinile din segmentelesuperioare, atât sedanurile - maşinile în trei volume cu portbagajcomplet separat de spaţiul destinat pasagerilor, cât şihatchbakurile - maşinile cu cinci uşi în două volume.

Discounturile lansate au ca scop atragerea clienţilor persoanefizice, după o perioadă de aproape două luni în care vânzările demaşini s-au derulat aproape exclusiv către persoane fizice care nuutilizează programul de casare.

Cele mai mari discounturi din piaţă se regăsesc în cazulmodelelor Ford Focus al cărui preţ este redus cu 6.560 de euro, dela 16.550 de euro la 9.990 de euro, discountul fiind compus din celde 2.700 de euro care reprezintă cele trei vouchere a 900 de eurofiecare din cadrul programului "Rabla" iar diferenţa reducereaoferită de importator. Pe locul secund se află Nissan Note cu oreducere de 5.510 de euro la 7.980 de euro, iar pe trei Seat Ibizacu 5.089 de euro la 6.963 de euro.

Casarea maşinilor în cadrul unităţilor de tip REMAT a demarat pe18 martie, în timp ce livrarea efectivă a maşinilor va avea loc înurmătoarele două săptămâni, pe măsură ce vor fi livrate maşinile,respectiv aprobate dosarele cu tichetele valorice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO