Auto

Ce modele va lansa Kia în 2013 pe piaţa locală - GALERIE FOTO

Ce modele va lansa Kia în 2013 pe piaţa locală

Kia

Autor: Bogdan Alecu

02.04.2013, 18:13 1379

Kia Romauto, are în plan lansarea a patru noi modele pe piaţa locală în acest an, primul din serie fiind noul SUV Sorento facelift.

"Pentru lansări de luna viitoare venim cu noul Sorento facelift, dar şi cu un motor diesel nou de 2,0 litri Euro 6 pentru care nu se va plăti timbru de mediu, va urma gama GT pentru cee'd, cu motorul de 1,6 litri pe benzină supraalimentat la peste 200 CP şi astfel vom avea cinci versiuni în gama cee'd. În iunie-iulie va urma noul Carens, monovolumul de la Kia, iar în noiembrie Sportage facelift", a spus Dan Chitaru, preşedintele Kia Romauto.

Noul Kia cee'd şi pro_cee'd GT vor concura direct cu modele precum VW Golf GTI dar şi Ford Focus ST. Modelul prezentat la începutul lunii trecute la Geneva va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde, în timp ce pachetul dinamic este completat de jante din aliaj de 18 inchi, scaune sport Recaro. Sorento facelift vine nu doar cu modificări la nivel estetic, ci şi îmbunătăţiri tehnice la nivelul şasiului şi motoarelor, pe lângă cele de ordin estetic cum ar fi proiectoarele ceaţă şi luminile de tip LED. Carens, monovolumul compact al Kia prezentat anul trecut, va veni atât într-o versiune cu cinci cât şi într-una cu şapte locuri şi preia platforma tehnică a lui cee'd.

În total Kia Romauto şi-a fixat în acest an ca ţintă un volum de peste 1.300 de maşini, în creştere cu cel puţin 10% faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO