Auto

Criza nu iartă pe nimeni în industria auto: Tesla reduce preţurile a trei dintre modelele sale

Criza nu iartă pe nimeni în industria auto: Tesla...

Autor: Alexandru Nanu

27.05.2020, 23:30 1896

Constructorul american de autovehicule electrice Tesla a redus peste noapte preţurile a trei dintre modele sale, scrie Bloomberg.

Preţul a fost redus cu 5.000 de dolari pentru modelul S şi X. De asemenea a fost aplicată o reducerea de 2.000 de dolari pentru modelul 3. Aceste reduceri au fost o „recunoaştere a faptului că Tesla nu este imună la slăbiciunea materială a cererii din America de Nord”, a declarat Craig Irwin, analist la Roth Capital Partners, într-un raport miercuri.

La începutul acestei luni, Elon Musk, fondatorul Tesla, a şters 14 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor producătorului auto după ce a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că valoarea acţiunilor sale a fost prea mare.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de tweet-uri care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi.

În timp ce tweet-ul a scăzut valoarea acţiunilor la data de 1 mai, acestea au avansat cu încă 18% până la închiderea de marţi din această săptămână.

„Reducerile de preţuri sunt probabil tactice şi vizează să sprijine cererea din SUA în contextul pandemiei de astăzi”, a spus Pierre Ferragu, analistul New Street Research.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO