Auto

Cum arată cel mai luxos coupe de la Bentley - GALERIE FOTO

Cum arată cel mai luxos coupe de la Bentley

Cum arată cel mai luxos coupe de la Bentley

Autor: Bogdan Alecu

09.09.2010, 14:16 41

La aproape un an de la prezentarea primelor detalii despreMulsanne, noua limuzină a Bentley care pentru prima dată de lapreluarea de către VW concurează cu un model Rolls Royce, şi anumelimuzina Ghost, constructorul britanic va prezenta la Salonul Autode la Paris noul Continental GT.

Coupeul preia o parte din elementele de design de la Mulsanne,în special în ceea ce priveşte partea frontală dar în acelaşi timppăstrează linia modelului lansat în 2003.

Lungimea şi înălţimea noii generaţii vor rămâne la fel, darconstructorul anunţă un interior mai spaţios pentru pasageri. Niciîn ceea ce priveşte motorizarea nu va exista o revoluţie. Subcapotă se va regăsi acelaşi propulsor W12 de 6,0 litri, dar cu oputere mărită de la 560 la 575 CP şi un cuplu majorat de la 650 Nmla 700 Nm. Creşterea puterii se traduce şi printr-o acceleraţie mairapidă de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde, cu 0,2 secunde mairepede, iar masa este mai redusă cu 65 kg. Din 2011 va fi introdusşi un motor mai mic, de 4,0 litri V8 care va avea emisii cu până la40% mai reduse.

Pe piaţa locală preţul oficial va fi comunicat după Salonul dela Paris, dar cel mai probabil acesta va fi de aproximativ 200.000de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO