Auto

Cum arată cel mai nou MINI, Paceman - GALERIE FOTO

Cum arată cel mai nou MINI Paceman - GALERIE FOTO

Cum arată cel mai nou MINI Paceman

Autor: Bogdan Alecu

20.12.2010, 12:35 31

MINI, brandul britanic deţinut de BMW Group, va prezenta încadrul Salonului Auto de la Detroit din luna ianuarie conceptulMINI Paceman - primul Sports Activity Coupe din gama mărcii,"titulatură" împrumutată de la BMW X6. Ca şi acesta, Paceman preiadesignul unui coupe dar utilizează platforma unui SUV - pe cea alui Countryman, care include o gardă la sol mărită şi o poziţieînaltă a scaunelor pentru o mai bună vizibilitate.

În ceea ce priveşte designul exterior, MINI Paceman Conceptpreia în mare parte designul grilei faţă de la MINI Cooper S şiSUV-ul Countryman. La interior MINI Paceman Concept preia o seriede elemente de la celelalte modele ale gamei. Consola centralăsubţire, care maximizează spaţiul pentru picioare atât la pilot,cât şi la pasagerul din dreapta, se continuă între scaune sub formaCentre Rail, familiară de la MINI Countryman, şi creează o legăturăfuncţională şi vizuală între scaunele faţă şi cele din spate. Acestsistem-grilă, cu profil U, se află pe mijlocul habitaclului şiajunge mult în spate, până la spătarul scaunelor.

MINI Paceman Concept a fost conceput pentru a permite echipareacu cel mai puternic motor disponibil în prezent în gama MINI.Motorizarea cu patru cilindri dezvoltă 211 CP şi generează un cuplumaxim de 260 Nm, care poate fi sporit temporar, în reprize scurte,la 280 Nm prin intermediul funcţiei Overboost.

Dezvoltat pe baza MINI Countryman , conceptul MINI Pacemandispune de sistemul de tracţiune integrală permanentă MINI ALL4,disponibil opţional. Acesta dispune de un diferenţial centralelectromagnetic, dispus chiar înaintea raportului final carevariază distribuţia puterii între puntea faţă şi cea spate. Încondiţii normale de condus, până la 50% din putere este transmisăspre roţile spate, iar acest procent poate ajunge, în condiţiiextreme, până la 100%.

Cel mai probabil versiunea de serie a noului MINI va fiprezentată anul viitor, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt,urmând ca spre finalul anului să fie disponibil şi pe piaţalocală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO