Auto

Cum arată Dacia Duster Pikes Peak, SUV-ul de 850 CP - GALERIE FOTO

Cum arată Dacia Duster Pikes Peak, SUV-ul de 850 CP

Vedeţi aici cum arată Dacia Duster Pikes Peak, SUV-ul de 850 CP

Autor: Bogdan Alecu

18.05.2011, 11:24 2687

La câteva luni de la primul comunicat legat de participareaDaciei Duster în celebra cursă Pikes Peak, pe internet au apărutprimele imagini cu bolidul de 850 CP care preia cel puţin o partedin designul SUV-ului produs la Mioveni. Duster Pikes Peak va fipilotat de Jean-Philippe Dayraut, pilot care în cursele din TrofeulAndros a făcut parte din echipa BMW, fiind principalul concurent alDusterului pilotat de Alain Prost. Noul model de competiţii esterealizat în atelierele Sodemo împreună cu Renault Sport şi TorkEnineering şi este realizat pe un şasiu tubular. Motorul amplasatcentral este un V6 bi-turbo de 3,8 litri de origine Nissan, motorcare se regăseşte sub capota lui Nissan GT-R, unul dintre cele maiavansate maşini sport de pe piaţă. Pentru Pikes Peak motorul a fostproiectat să dezvolte 850 CP, iar maşina va cântări cel mult 900kg.

Cursa de la Pikes Peak din Colorado, SUA, este una dintre celemai faimoase competiţii de viteză pe traseu montan din lume.Aceasta are 20 km, 156 de viraje , porneşte de la o altitudine de1.430 m şi ajunge la peste 4.300 m.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels