Auto

Cum arată noul Audi A6 - GALERIE FOTO

Cum arată noul Audi A6

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2010, 12:53 229

Porsche România, importatorul Audi pe piaţa locală, va lansanoul A6, limuzina de clasă mare a constructorului german înprimăvara anului viitor. Acesta va fi lansat la numai câteva lunidistanţă de limuzina A7 Sportback, care în gamă se regăseşte ca unmodel de nişă între A6 şi A8.

La exterior partea frontală a maşinii preia elemente de designde la A7, cu o grilă a radiatorului ceva mai impozantă, reuşindastfel să se diferenţieze de A7 şi A8, în timp ce în partea dinspate se remarcă stopurile cu tehnologie LED - tehnologie careopţional poate fi aplicată şi farurilor, oferind astfel odurabilitate mai mare, o intensitate mai redusă a luminii perceputăde ceilalţi participanţi la trafic dar şi un consum cu 40% mai micfaţă de cele cu halogen.

La interior noul A6 aminteşte destul de mult de A7, dar nuderanjează deloc, acesta fiind aproape la fel de modern precum celde pe A8 - volan sport, sistem head-up display, sistem MMI cu ecrande 6,5 sau 8 inchi escamotabil amplasat în partea centrală aconsolei şi opţional, sistem audio Bang&Olufsen.

O premieră în clasa medie o reprezintă apariţia unei versiunihibride, cu un sistem care include un motor pe benzină de 2,0 TFSIde 211 CP şi unul electric de 45 CP şi cutie de viteze Tiptronic cuopt trepte. În cazul motorului electric sunt utilizate bateriiLi-Ion de 1,3 kWh amplasate sub portbagaj, acestea fiind răcite fieprintr-un sistem cu aer rece fie printr-un sistem de refrigerarecuplat la climatizarea automată. Hibridul accelerează de la 0 la100 km/h în 7,3 secunde şi are o viteză maximă de 238 km/h. Doar cumotorul electric maşina poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h,iar cu 60 km/h poate merge 3 km doar pe baterii. Consumul mediueste de 6,2 litri/100 km.

Gama de motorizări este completată de două motoare pe benzină,un V6 de 2,8 litri FSI de 204 CP respectiv unul de 3,0 litri TFSIde 300 CP. Gama diesel este alcătuită dintr-un propulsor de 2,0litri TDI, care dezvoltă 177 CP şi unul de 3,0 litri TDI disponibilîn două trepte de putere, de 204 CP respectiv 245 CP. În plus, noulA6 vine cu un nou sistem de tracţiune integrală quattro caredispune de o funcţie de corectare a cuplului (torque-vectoring),prin care se sesizează când roţile din interiorul virajului urmeazăsă piardă aderenţa, aceasta fiind uşor frânată. Versiunilesuperioare dispun în plus de un diferenţial sport pentru punteaspate.

Noul A6 va putea fi comandat pe piaţa locală din luna ianuarie aanului viitor, moment în care vor putea fi comunicate şI preţurileoficiale, urmând ca primele livrări să aibă loc în luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO