Auto

Daimler demarează producţia primului camion uşor complet electric la o fabrică din Portugalia

Daimler demarează producţia primului camion uşor...

Autor: Roxana Rosu

03.08.2017, 11:51 374

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), parte a grupului german Daimler, a început producţia în serie mică a primului autocamion uşor complet electric din lume, Fuso eCanter, la uzina din Tramagal, Portugalia.

Fuso este o companie aflată în portofoliul Daimler Trucks Asia. Toate modelele eCanter destinate pieţelor europene şi americane vor fi produse în Portugalia, alături de versiunile cu trenuri de rulare convenţionale ale autocamionului Fuso Canter.

”Odată cu startul producţiei eCanter, Daimler devine prima companie auto din lume care produce în serie un autocamion complet electric. Prin această lansare, venim în întâmpinarea cererii crescute de autocamioane cu emisii 0 la nivelul mega-oraşelor. Am înregistrat deja primele comenzi şi, în cursul lunii noiembrie, vom marca lansarea globală a acestui autocamion într-unul dintre cele mai emblematice mega-oraşe din lume – New York. Uzina noastră din Portugalia nu doar că produce aceste autocamioane pentru Europa şi Statele Unite ale Americii; ne bucurăm, de asemenea, de o colaborare strânsă cu autorităţile din Portugalia şi Lisabona, care testează autocamioanele noastre încă din 2014.”, a declarat Marc Llistosella, Preşedinte şi CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation şi Head of Daimler Trucks Asia, la evenimentul de lansare.

Fuso eCanter este produs pe aceeaşi linie cu autocamionul uşor Canter cu motorizare convenţională; doar componentele specifice trenului de rulare electric vor fi instalate în segmente dedicate ale liniei de producţie. Autovehiculele produse momentan în serie mică în uzina Tramagal din Portugalia, vor fi livrate clienţilor europeni şi americani în decursul lunii următoare.

În comparaţie cu un autocamion cu motorizare tradiţională diesel, Fuso eCanter permite economii la nivelul costurilor de operare în valoare reală de până la 1.000 euro pentru fiecare 10.000 kilometri parcurşi. Autocamionul uşor are o autonomie de 100 kilometri şi o capacitate de încărcare de 2 până la 3 tone – în funcţie de caroserie şi modul de utilizare. Trenul de rulare electric al autocamionului conţine 6 acumulatori litiu-ion de înaltă tensiune, producând 420 V şi 13,8 kWh fiecare, furnizaţi de Accumotive - subsidiara Daimler din Kamenz, Germania.

Uzina din Tramagal are o suprafaţă de 160.000mp. Peste 400 de angajaţi produc modelele Fuso Canter pentru circa 30 ţări din Europa, alături de Israel, Maroc şi Turcia. Aproximativ 95% dintre vehiculele produse în Tramagal sunt destinate exportului. De asemenea, începând cu anul 2012, angajaţii de la uzina Tramagal produc versiunea hibrid a Canter - Fuso Canter Eco Hybrid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO