Auto

De ce ajung în România cele mai ieftine anvelope din Europa. Doar o treime din piaţă este reprezentată de produse premium

De ce ajung în România cele mai ieftine anvelope din...

Autor: Ioana Matei

09.02.2014, 12:17 2009

Piaţa autohtonă este recunoscuta în Europa ca fiind piaţa în care ajung cele mai multe anvelope ieftine si pentru faptul că aici se află cel mai mare parc de autoturisme ce rulează cu astfel de anvelope, potrivit reprezentanţilor site-ului de comerţ online anvelopex.ro.

În ultimii trei ani s-a observat o inversare a proporţiilor în vânzarea de anvelope, potrivit reprezentanţilor anvelopex.ro. Astfel, dacă acum trei ani, 70 % din vanzarile companiei erau reprezentate de branduri premium, in 2013 aceasta proportie s-a inversat, marea majoritate a vanzarilor fiind efectuata pe brandurile de buget, respectiv anvelopele chinezesti si europene.

Acest fapt se explica prin caderea pietei auto, avand in vedere ca in 2013 vanzarile de automobile noi s-au situat la nivelul din anul 1997, conform statisticilor oficiale, si pe de alta parte din cauza îmbătrânirii parcului auto prin creşterea înmatriculărilor de maşini second hand cu o vechime mai mare de şapte ani.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO