Auto

Duster accelereaza productia zilnica la Automobile Dacia

Duster accelereaza productia zilnica la Automobile Dacia
14.04.2010, 17:54 109

Intrarea in productie a modelului Dacia Duster a majorat cadentade productie a uzinei de la Mioveni de la 1.346 de automobilezilnic la 1.366 de unitati iar angajatii urmeaza sa lucreze si inzilele de sambata pentru a respecta programul de livrarestabilit.

"In cursul lunii aprilie activitatea de fabricatie va include sitrei zile de sambata. Astfel, salariatii Dacia au lucrat in douaschimburi sambata, 10 aprilie, urmand sa fie rechemati in uzina sipe 17 si 24 aprilie", au declarat reprezentantii Dacia.

Aceasta este a doua crestere de productie din 2010 intrucatDacia a anuntat in aprilie ca a majorat cadenta cu 10 unitati la1.350 de modele pe zi.

Din totalul productiei de 1.366 de unitati in fiecare zi suntfabricate 260 de unitati Duster iar potrivit informatiilorfurnizate anterior, uzina are o capacitate instalata de 25 deautomobile Duster in fiecare zi.

Prima unitate Duster a fost livrata in cursul saptamanii trecutepresedintelui Traian Basescu, acesta achiaitionand un modelrealizat la comanda, vopsit in culoarea "rouge feu", care nu seregaseste in gama comerciala. Pretul de achizitie a fost de 17.220de euro pentru modelul cu tractiune 4x4 si motorizare diesel de 1,5litri si 110 CP.

Potrivit directorului comercial al Automobile Dacia, FabriceCambolive, mai mult de jumatate din cei care au comandat un Dusterau optat pentru versiunea 4x4 iar 80% au ales versiunea de echiparede top, Laureate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO