Auto

Enache Jiru, secretar de stat în MFP: Sunt bani de autostrazi, dar nu exista spaţiu fiscal

Enache Jiru, secretar de stat în MFP: Sunt bani de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.05.2015, 10:46 1409

Dacă statul se află intr-o pozitie puternica, atunci poate lasa resurse in economie. În perioada de criză s-au marit taxele, apoi s-au facut reforme structurale, iar acum urmează relaxarea fiscală, ceea ce înseamnă mai multi bani pentru consumul privat sau investitiile private, a declarat Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei ZF Industria Auto: motorul economiei româneşti.

În 2009, deficitul a fost de 9%. Raportând la PIB-ul de atunci, cifra este foarte mare. Anul trecut deficitul bugetar a fost de 1,5%. Anul acesta deficitul este de 1,8% in termen de cash. Anul trecut am atins un deficit structural de 1%. În T1 ne aflăm sub buget pentru că nu au fost realizate nişte investiţii. 

Ne aflam intr-o pozitie financiară foarte bună, deci avem bani pentru autostrazi, dar se pune problema spaţiului fiscal pentru a le construi. Statul are si el cheltuieli de dezvoltare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO