Auto

Familia Porsche-Piech a preluat controlul total la compania care deţine imperiul Volkswagen

Familia Porsche-Piech a preluat controlul total la...

Autor: Vlad Popescu

17.06.2013, 11:38 3887

"Toate acţiunile comune ale Porsche SE sunt din nou deţinute de familiile Porsche şi Piech. Astfel ne afirmăm încrederea în viitorul prosper al Porsche SE ca acţionar al Volkswagen AG", a declarat într-un comunicat Wolfgang Porsche, preşedintele board-ului grupului.

Familia Porsche-Piech şi Qatar Holding au convenit să nu precizeze valoarea tranzacţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Porsche Albrecht Bamler.

La cotaţia bursieră înregistrată luni dimineaţă la Frankfurt, compania germană este evaluată la 18,6 miliarde euro.

Singurul activ al Porsche Automobil Holding SE este participaţia de 50,7% la Volkswagen.

Volkswagen a preluat anul trecut celelalte active ale Porsche SE, inclusiv producătorul de automobile de lux Porsche AG, după o tentativă eşuată de fuziune a celor două companii.

Porsche se confruntă cu mai multe litigii în Germania cu privire la tentativa de preluare a Volkswagen de acum patru ani. Mai mulţi investitori cer despăgubiri în valoare totală de 5,4 miliarde de euro, acuzând holdingul că nu a informat piaţa cu privire la planul de preluare. Porsche a respins acuzaţiile în mai multe rânduri.

Fondul suveran al Qatarului deţine şi 17% din acţiunile Volkswagen şi a anunţat că intenţionează să păstreze pachetul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24