Auto

Fiecare zi de muncă din comerţul auto de anul acesta a fost mai profitabilă, dar pe întreg intervalul s-a înregistrat o scădere de 0,8%

Fiecare zi de muncă din comerţul auto de anul acesta a...

Autor: Raluca Ghinea

09.10.2013, 10:17 241

Scăderea cifrei de afaceri pentru comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, ca serie brută, a fost determinată de reducerea înregistrată la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,5%), la comerţul cu autovehicule (-6,4%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-6,2%), se arată într-un comunicat transmis miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşteri au înregistrat activitǎţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (9,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,7% mai micǎ comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, influenţată de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-20,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,5%) şi cele de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (5,6%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,3%.

Faţă de iulie, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scǎzut ca serie brută cu 6,8% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1%, iar comparativ cu august 2012 s-a consemnat o reducere cu 0,9% ca serie brută, dar ca serie ajustată a crescut cu 2,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO