Auto

Ford a urcat pe locul doi după Dacia la înmatriculările de maşini noi luna trecută

Ford a urcat pe locul doi după Dacia la...

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2014, 17:34 308

Înmatriculările de autovehicule noi ale Ford, au crescut cu 74% în octombrie, faţă de perioada similară a anului trecut, la 830 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, volum ce plasează marca americană pe locul al doilea în topul vanzărilor de vehicule noi din România, după Dacia. De asemenea, cota de piaţă a mărcii americane a urcat la 9,32% luna trecută.  

Cel mai bine vândut model Ford din luna octombrie a fost Fiesta (313 unităţi), urmat de Focus (187 unităţi) şi Mondeo (88 unităţi).

“În luna octombrie, marca Ford a înregistrat un record atât în ceea ce priveşte numărul de unităţi înmatriculate, dar şi în ceea ce priveşte cota de piaţă. Ford este cea de-a doua cea mai bine vândută marcă din România în luna octombrie” a declarat Zoltan Brassai, director general Ford Romania, Compania Naţională de Vânzări.

Potrivit oficialilor companiei, flotele au reprezentat în continuare cea mai mare parte din vânzări, cu o cotă de aproximativ 75%, peste media pieţei în primele nouă luni, de 71%.

“Sunt mulţumit nu numai de performanţa Ford în zona vânzărilor de flote, unde suntem un jucător foarte puternic, dar şi de vânzările în rândul persoanelor fizice, aici observându-se o creştere semnificativă. Aceasta înseamnă că am reuşit să atragem atenţia clienţilor prin campaniile noastre de marketing şi calitatea modelelor Ford”, a adaugat Brassai.

De la începutul anului şi până în prezent, au fost înmatriculate 6.064 unităţi Ford, astfel că per total, Ford se clasează pe locul al treilea în ceea ce priveşte vânzările de maşini noi în România, cu o cotă de piaţă de 8.5%.

În contextul în care piaţa auto din România a crescut în primele zece luni ale acestui an, cu aproximativ 24%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, Ford a înregistrat în acelaşi interval o creştere de 54%.

Pe finalul acestui an vânzările mărcii vor fi susţinute atât de lansarea noului Focus, cât şi de lansarea noului Mondeo, programată pentru lunile decembrie-ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO