Auto

Ford prezintă în India mini-SUV-ul pe care îl va produce la Craiova

Ford prezintă în India mini-SUV-ul pe care îl va produce la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

19.12.2011, 19:12 2821

Ford va prezenta în cadrul Salonului Auto de la New Delhi de luna viitoare conceptul EcoSport, un mini-SUV ce are la bază modelul Fiesta.

Viitorul SUV de clasă mică al Ford va fi cel de-al doilea model asamblat de constructorul american la Craiova, iar producţia acestuia va începe cel mai probabil în 2013 în condiţiile în care strategia americanilor este de a prezenta conceptul cu un an înainte de intrarea în fabricaşie, aşa cum s-a întâmplat şi cu B-Max prezentat în luna martie a acestui an la Geneva, iar producţia sa este programată să demareze în prima parte a lui 2012.

Americanii au prezentat cu viitorul EcoSport o poză-teaser din care se poate observa că preia o serie de elemente de design de la conceptul Vertrek prezentat în acest an la Detroit.
Gama motorizărilor de pe EcoSport va include noul motor EcoBoost de 1,0 litri în trei cilindri de 90 CP care va fi produs la Craiova, dar şi unul de 1,6 litri care în prezent se regăseşte pe Focus, conform celor de la Auto Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO