Auto

Grupul german Continental a investit peste 150 de milioane de euro în operaţiunile sale din România în 2020 şi are un target similar pentru 2021

Grupul german Continental a investit peste 150 de...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2021, 10:20 174

Grupul german Continental a investit peste 150 de milioane de euro în operaţiunile sale din România în 2020, inclusiv pentru o nouă clădire de birouri a centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, finalizarea lucrărilor la sediul din Iaşi şi achiziţionarea de echipamente la fabrica din Sibiu şi în fabricile ContiTech din Carei, Nădab şi Timişoara.

Pentru 2021, grupul şi-a propus un nivel similar al investiţiilor pe plan local.

Continental are peste 20.100 de angajaţi la Braşov, Carei, Iaşi, Nădab, Sibiu şi Timişoara, o treime dintre aceştia fiind ingineri şi informaticieni.

Printre investiţiile derulate în 2020 se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iaşi, punerea în aplicare a sistemului de trigenerare la fabrica de componente electronice dinTimişoara, implementarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului, precum şi investiţii în echipamente de ultimă generaţie în centrul de inginerie şi fabrica de componente electronice din Sibiu şi în fabricile ContiTech din ţară.

„Dezvoltarea de soluţii tehnice inovatoare face parte din spiritul Continental, din cultura noastră organizaţională. Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creştere tot mai accentuată a unei mobilităţi autonome, conectate, sigure şi fără emisii. Activităţile din centrele R&D din România, axate pe software şi sisteme, reuşesc să aducă viitorul în faţa noastră. La fel de importantă, misiunea unităţilor de producţie, concentrată pe calitatea produselor fabricate şi livrate clienţilor, contribuie din plin la o evoluţie durabilă şi sustenabilă a companiei”, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO