Auto

Ionuţ Bazac a deschis un Ferrari Store la Monte Carlo şi vrea să mai aducă un brand auto

Ionuţ Bazac a deschis un Ferrari Store la Monte Carlo şi vrea să mai aducă un brand auto

Ionuţ Bazac, fostul ministru al sănătăţii din partea PSD, a adus Ferrari în România în 2007

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2011, 00:00 1194

Forza Rossa, importatorul mărcilor Ferrari şi Lotus pe piaţalocală, are în plan completarea portofoliului său de mărciexclusiviste cu un al treilea brand, care însă va fi comunicat abiaanul viitor.

"Suntem în discuţii pentru a aduce în România un nou brand auto,dar rezultatele acestor discuţii le vom comunica abia anul viitor,atunci când se vor concretiza. În general toate proiectele pe carele propunem noi sunt sigure", a spus Ionuţ Bazac, acţionarulmajoritar al Forza Rossa.

Ca plan al strategiei de extindere a businessului, Forza Rossa adeschis în acest an un nou magazin tematic Ferrari Store în MonteCarlo, inaugurarea având loc la finele lunii mai, cu ocazia MareluiPremiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

"În Monte Carlo vorbim de o piaţă diferită, o altă cultură,oameni care trăiesc pentru Formula 1. Am început cu dreptul în ceeace priveşte vânzările. Între Ferrari Store de la Bucureşti şi celdin Monte Carlo este o diferenţă importantă atât în ceea cepriveşte suprafaţa magazinului, cât şi vânzările. În ceea cepriveşte vânzările, discutăm în primul rând de o mentalitate cutotul diferită. Este prematur să lansăm estimări legate de vânzări,să spunem dacă vor fi duble sau triple faţă de Bucureşti. Este unmare lucru ca o companie românească să ajungă pe acea piaţă. Maideparte vom vedea cum vor evalua", a declarat fostul ministru alsănătăţii.

Pentru a promova maşinile Lotus, brandul britanic lansat înprima parte a acestui an pe piaţa locală, Forza Rossa a oferit spreutilizare timp de doi ani un automobil sport Lotus Evora S de 350CP Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivitoficialilor Forza Rossa, este posibil ca în următorul an un aldoilea Lotus să intre în garajul poliţiei.

Forza Rossa este din acest an şi reprezentant al mărcii Lotuspentru România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, planurilecompaniei incluzând inaugurarea a câte unui showroom al mărcii întoate aceste ţări, dar şi unul pentru modele Ferrari second-hand înRepublica Moldova. Este cel de-al treilea parteneriat încheiat deun importator cu Poliţia după M Car Trading, care a oferit unMitsubishi Lancer Evolution pentru Poliţia Autostrăzi, PorscheRomânia care a dat spre testare un Seat leon Cupra şi ToyotaRomânia care a oferit două Toyota Avensis.

Maşina va intra în primul echipaj de elită al Poliţiei Rutierepentru supravegherea celor mai aglomerate artere cu risc sporit.România este a treia ţară din lume în care se realizează unparteneriat oficial între Lotus Cars şi Poliţia Rutieră. Până acumLotus a vândut pe piaţa locală şapte maşini, dintre care cinci suntEvora. Un model Lotus Evora costa 76.000-78.000 de euro.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 10mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO