Auto

Israelienii de la New Kopel preiau importurile mărcii SsangYong

Autor: Bogdan Alecu

04.07.2011, 12:09 258

New Kopel Group, prin intermediul diviziei sale, New Kopel CarImport, a preluat importurile în România al mărcii coreene deautomobile SsangYong. Livrarea automobilelor va începe în ultimultrimestru al anului 2011. Până în primăvara acestui an importurileSsangYong au aparţinut companiei AutoItalia, până când aceasta afost vândută de omul de afaceri Herbert Stein companiei israelieneMediterranean Car Company, care nu a mai preluat şi acestbrand.

"Credem în viitorul Ssangyong şi intenţionăm să valorificăm dinplin potenţialul brandului care va creşte în special datorităfaptului că SYMC a devenit membru al Mahindra & Mahindra Group,ceea ce înseamnă investiţii în noi tehnologii şi modele noi, cu undesign atrăgător", spune Dudy Perry, CEO al New Kopel Group. "Vomconcentra în această direcţie întreaga noastră experienţă în piaţaauto din România, dobândită atât în relaţia cu clientul final prinintermediul dealership-urilor pe care le operează Union Motors saucomercializării de către AAA New Kopel a autovehiculelor rulate,cât şi în segmentul B2B, datorită Sixt New Kopel, divizia deleasing operaţional."

În 2011, va fi disponibil pentru achiziţie noul model KorandoC200, un SUV aflat deja la a patra generaţie, iar începând cu lunaianuarie 2012, acestuia i se va adăuga noul Action Sport, un SportUtility Truck. Pentru început, automobilele SsangYong vor fi expuseîn showroom-ul din Bucureşti, la sediul Union Motors dinOtopeni.

"Intenţionăm ca în primul an să ne extindem reţeaua dedistribuţie cu 10 noi dealership-uri ce vor comercializa modeleleSsangyong", spune Dudy Perry.

Anul trecut vânzările SsangYong au scăzut cu aproape 60% la 40de unităţi, cel mai bine vândut model fiind SUV-ul Kyron cu 28 demaşini.

New Kopel Group a raportat pentru 2010 o cifră de afaceri de 25milioane Euro, în creştere cu 78% faţă de anul 2009. Pentru anul2011 grupul estimează o cifră de afaceri ce va depăşi 30 milioaneEuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO