Auto

Jaguar ţinteşte generaţia iPad cu sedanul entry-level XE

Jaguar ţinteşte generaţia iPad cu sedanul entry-level XE

Autor: Anca Dumitrescu

08.09.2014, 22:01 114

Modelul XE va fi cel mai ieftin automobil al Jaguar, cu un preţ de 27.000 de lire sterline (44.000 dolari). Automobilul va fi un test major pentru capacitatea Jaguar de a concura pe cel mai aglomerat segment al pieţei vehiculelor de lux, după ce a oprit producţia modelului X-Type în deceniul trecut, din cauza vânzărilor dezamăgitoare, relatează Bloomberg.

"XE este lansat pe cel mai competitiv segment premium, iar BMW serie 3, Audi A4 şi Mercedes C-Class au avantajul poziţiei pe piaţă", a declarat Max Warburton, analist la Sanford C. Bernstein în Singapore.

Modelul XE, de dimensiuni medii, face parte dintr-un plan de investiţii record, de 3,5 miliarde de lire, pus în practică de Jaguar Land Rover, divizie a grupului indian Tata Motors, pentru extinderea gamei de automobile, pe fondul intensificării concurenţei.

Pe acelaşi segment concurează modelul Maserati Ghibli, de 66.900 de dolari, al diviziei Maserati a Fiat, iar din 2016 va intra pe piaţă primul SUV al brandul britanic de lux Bentley, parte a grupului Volkswagen.

"XE este incredibil de important. Cu un preţ accesibil, vom avea oportunitatea să atragem clienţii tineri şi femeile", a declarat Ralf Speth, directorul general al Jaguar Land Rover.

Automobilul XE va fi primul model construit cu caroserie mare parte din aluminiu, va atinge 300 de kilometri pe oră şi va avea, graţie noilor motoare Jaguar, un consum redus de carburant. Jaguar încearcă să relanseze imaginea sport a brandului din anii ’60, când vedete ca Steve McQueen şi Brigitte Bardot preferau automobilul E-Type.

XE va fi dotat cu tehnologie care va permite controlul uşilor, temperaturii şi chiar pornirea motorului prin intermediul unui dispozitiv mobil. Sistemul informatic va include un ecran tactil cu diagonală de 20 de cm şi se va putea conecta la aplicaţiile smartphone ale şoferului, folosind, opţional, comenzi vocale.

Potrivit estimărilor, vânzările XE vor atinge 63.700 de automobile în 2016, aproape de vânzările totale ale Jaguar din 2013, de 74.500, potrivit companiei de analiză a pieţei IHS Automotive.

Vânzările Jaguar ar urma să atingă în 2018 circa 230.000 de automobile, cu mult sub cele 2 milioane de vehicule anticipate de BMW pentru 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO