Auto

Maşină operată prin telecomandă, lansată în China. Cât costă noul model.

Maşină operată prin telecomandă, lansată în China....

Autor: Andrei Cîrchelan

02.09.2012, 19:08 1120

În timp ce toate privirile erau aţintite asupra prototipului Google de maşină care se conduce singură, producătorul chinez de maşini electrice BYD a lansat pe piaţă o maşină care poate deja să se conducă singură, uneori, potrivit Business Insider.

Maşina se numeşte Su Rui şi vine dotată cu o telecomandă care permite utilizatorului să o parcheze sau să o cheme la el. Pe de altă parte, viteza de deplasare a maşinii, atunci când e folosită telecomanda, este de maxim 2 kilometri pe oră, potrivit VentureBeat.

Aceasta este, deci, prima maşină complet utilizabilă - la orice viteză - care poate fi operată de la distanţă. Telecomanda mai poate fi folosită şi pentru pornirea sau oprirea aerului condiţionat, ceea ce permite utilizatorului să stea în casă până obţine temperatura dorită în maşină.

Preţul unei maşini Su Rui este de 10.365 dolari pentru varianta de 1,5 litri şi 15.710 pentru modelul turbo. Maşina nu se vinde decât în China, momentan, însă ea dovedeşte că maşinile operate prin telecomandă, ca produs disponibil comercial, nu mai au mult până să apară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO