Auto

Muşat & Asociaţii a asistat Mecaplast în investiţia de 10 milioane de euro într-o fabrică de componente auto

Monia Dobrescu, Partener Muşat & Asociaţii

Monia Dobrescu, Partener Muşat & Asociaţii

Autor: Cristina Bellu

08.02.2017, 13:15 389

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii a asistat grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto din lume, în extinderea activităţii sale în România, prin intermediul unei investiţii de circa 10 milioane de euro într-o fabrică de componente auto.

Inaugurarea proiectului este prevăzută anul acesta, fabrica situată între Piteşti şi Mioveni urmând să producă componente auto pentru noul Duster.  

Investiţia în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor şi piese/elemente vopsite de interior şi exterior.  

“Suntem bucuroşi să fim alături de Mecaplast în procesul său de expansiune care vizează intrarea pe piaţa din România. Mecaplast, lider european în industria de automotive, are în continuare planuri ambiţioase de expansiune, fapt dovedit şi de recenta fuziune cu un alt jucător de profil, care îi permite grupului Mecaplast să se extindă pe pieţe cheie ale acestei industrii, cum ar fi cele din SUA sau China şi să îşi consolideze portofoliul de clienţi”, a spus Monia Dobrescu, Partener, cea care a coordonat echipa Muşat & Asociaţii implicată în acest proiect.

Investiţia grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum şi a strategiei sale de a reduce pe cât posibil costurile logistice şi de a fi alături de clienţii săi, în ţările în care aceştia au capacităţile de producţie.

Mecaplast concurează pe piaţa locală cu firme precum Metaplast, Delta Invest şi Faurecia care activează in industria producatoare de componente auto din plastic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO