Auto

Noile inovaţii din domeniul auto demne de luat în seamnă atunci când vă cumpăraţi o maşină nouă

Noile inovaţii din domeniul auto demne de luat în...

Autor: Octavian Calei

11.08.2013, 14:46 4943

Inovaţiile tehnologice ale producătorilor auto din ultima perioadă aduc îmbunătăţiri importante în privinţa calităţii experienţei şofatului dar şi economii importante când vine vorba de consum sau eficienţă, scrie site-ul autos.aol.com.

Demnă de luat în seamă este cutia automată cu 9 trepte, introdusă de producătorul german ZF anul acesta. Cutia de viteze cu 9 trepte va fi disponibilă în curând pe Range Rover Evoque dar şi pe unele modele de la Chrysler şi Jeep Grand Cherokee. Principalul beneficiu adus de invenţia companiei germane ZF este scăderea consumului de carburant cu 16% faţă de cutiile convenţionale automate cu 6 trepte.

Dacă până acum maşinile hibride erau considerate lente, transmisia full-hybrid cu 8 trepte va schimba acest lucru. Reporterii AOL Autos au testat un BMW Active Hybrid seria 3 cu această tehnologie brevetată de ZF şi au rămas cu o impresie bună. Producătorii spun că oferă o eficienţă mărită cu 25%.

Producătorii de maşini încep să renunţe la sistemele de servo direcţie hidraulice datorită inconvenienţelor legate scurgeri sau consumul în plus de carburant. ZF colaborează cu Bosch pentru a dezvolta un sistem de direcţie electric care va avea ca rezultat o eficienţă mai mare şi o economie de benzină de 5%. Sistemul va putea fi setat pe moduri diferite de condus de către şofer, având un mod sport şi unul de confort.

O nouă tehnologie numită „continuous damping control” (control permanent de amortizare – n.r.) va face călătoriile pe drumurile accidentate mult mai confortabile. Pe unele maşini testate, sistemul a creat confuzie în privinţa simţurilor datorită faptului că în ciuda zgomotului produs de roţi când treceau peste gropi, nu se simţea niciun şoc în habitaclu. Sistemul controlează pentru fiecare roată şocurile printr-un calculator care determină sarcina necesară în timp real.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO