Auto

O fabrică din Köln ar putea pierde producţia Fiesta în favoarea uzinei de la Craiova

Modelul Fiesta este asamblat la Köln de 35 de ani

Modelul Fiesta este asamblat la Köln de 35 de ani

Autor: Bogdan Alecu

18.02.2014, 00:06 320
Ford ia în calcul mutarea producţiei modelului Fiesta din uzina din Köln, Germania, unde se asamblează de mai bine de 35 de ani, în cea de la Craiova, unde este produs din vara anului 2012 monovolumul de clasă mică B-Max, singurul model asamblat în prezent la Craiova.
 
Potrivit site-ului german Bild.de, decizia analizată de americani are la bază costurile de producţie mult mai mici din România. La Craiova producţia unui Ford Fiesta ar fi cu 1.300 de euro mai ieftină decât în uzina din Köln, adică cu aproape 10% din preţul de piaţă al maşinii, într-o perioadă în care Ford Europa are pierderi anuale evaluate la sute de milioane de euro. Mutarea ar urma să aibă loc în 2017, astfel că uzina Ford de la Craiova ar mai avea de aşteptat încă trei ani pentru a ajunge la o producţie anuală de peste 200.000 de unităţi, valoare care trebuia atinsă încă din 2011, potrivit contractului de privatizare semnat în septembrie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO