Auto

Piata auto romaneasca a urcat in aprilie 5 pozitii in UE dupa inmatriculari, de pe locul 23 pe 18

17.05.2010, 10:10 21

Piata auto romaneasca a urcat in aprilie cu cinci pozitii in UEdupa inmatricularile de autoturisme noi, de pe locul 23 (in martie)pana pe 18, insa constructorul autohton Dacia a inceput sainregistreze scaderi in Europa din cauza incheierii programelor"rabla" din mai multe state membre, informeaza Mediafax Business.

Astfel, numarul inmatricularilor de autoturisme noi din Romaniaa crescut de la 4.027 in martie la 8.875 in aprilie, cifre careavanseaza piata locala cu cinci locuri in UE fata de martie,potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile(ACEA).

Cifrele anuntate luni de ACEA au fost prezentate anterior deDirectia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor(DRPCIV).
Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, numarulinmatricularilor din Romania a scazut insa cu 19,7%, de la 11.052la 8.875 de autoturisme, se mai arata in comunicatul ACEA.

La nivelul primelor patru luni ale anului, pe piata autoromaneasca s-au inregistrat cu 56% mai putine inmatriculari demasini noi decat in acelasi interval al anului trecut, de la 40.178la 17.694 de unitati, aceasta fiind, procentual, cea mai puternicascadere din UE. Cititi mai multe despre piata auto din UniuneaEuropeana pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO