Auto

Predare de ştafetă. Cristian Dolofan preia de la unchiul său Gheoghe Dolofan acţiunile şi conducerea dealerului Eurial Invest

Predare de ştafetă. Cristian Dolofan preia de la...

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2024, 00:07 1075

Cristian Dolofan, cel care controlează Dolo Trans Olimp, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de pe piaţa locală, a preluat recent conducerea şi pachetul majoritar de acţiuni al dealerului auto Eurial Invest de la unchiul său Gheorghe Dolofan, antreprenorul care la începutul anilor ’90 a adus Peugeot pe piaţa locală.

„Cristian este nepotul meu, este tânăr şi a confirmat. Am văzut creşterea pe care a avut-o businessul Dolo Trans Olimp, spre exemplu. Mai mult, deja după două-trei luni de când a preluat Eurial Invest lucrurile au început să crească, iar evoluţia este vizibilă“, a declarat pentru ZF Gheorghe Dolofan. Dolo Trans Olimp este unul dintre cei mai mari transportatori de pe piaţa locală, cu un business anual de circa 100 mil. euro şi aproximativ 500 de angajaţi care transportă pentru Pirelli, Michelin, Samsung, Mercedes-Benz sau Dacia.

Eurial Invest a rulat în 2022 afaceri de 218 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de 2021, cu şapte centre auto prin care comercializează mărcile Peugeot, Citroen, Opel şi DS.

Aceasta este prima mare „predare de ştafetă“ pe piaţa auto locală, în contextul în care Gheorghe Dolofan este printre primii antreprenori care au investit în piaţa auto locală la începutul anilor ’90.

El este de asemenea ultimul antreprenor din businessul auto care încă deţine un importator şi care de-a lungul ultimilor ani Gheorghe Dolofan a reuşit să îşi extindă portofoliul, preluând alături de Peugeot şi importurile mărcilor Citroen, Opel şi DS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro