Auto

Primul Ford GT livrat

25.08.2004, 00:00 13



Jon Shirley, presedintele Consilului de Administratie al Muzeului de Arta din Seattle, intrat l ainceputul acestei luni in posesia pimului ford GT. Shirley si-a castiigat acest drept in urma unei licitatii desfasurate in 2003 de Casa Christie's. Cu aceasta ocazie, Shirley a obtinut dreptul de achizitionare a automobilului Ford GT 2005 cu seria de sasiu 10, primul autoturism oferit spre vanzare publicului. (Ford a rezervat celelalte 9 vehicule pentru uz intern). Veniturile obtinute in urma licitatiei au depsait 557.000 de dolari. Al doilea posesor al modelului Ford GT, este Jay Leno, cunoscutul om de televiziune american.



Masina achizitionata de Jon Shirley a fost realizata la comanda, are culoarea Midnight Blue cu dungi albe.



Cel de-al doilea automobil este destinat vedetei postului american de televiziune NBC, Jay Leno. Ca si coincidenta, Leno a fost gazda licitatiei castigate de Jon Shirley in 2003.



Pentru piata europeana au fost alocate 101 automobile, desi initial fusesera alocate 80 de unitati. In Statele Unite pretul de vanzare recomandat este de aproape 140.000 de dolari fara taxe, dar in Europa va fi practicat un pret care sa acopere cheltuielile de trasport din America si costurile de omologare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO