Auto

Producţia Dacia a scăzut cu 6% din cauza pieţei interne

Producţia Dacia a scăzut cu 6% din cauza pieţei interne

Jérôme Olive. Foto Cristina Nichituş

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2013, 00:07 626

Automobile Dacia a produs anul trecut puţin peste 307.000 de autovehicule la uzina de la Mioveni, în scădere cu 6% faţă de anul anterior, 2012 fiind al doilea an consecutiv pe minus. Dintre acestea, exporturile Dacia au atins un nivel de 93% din producţie, cel mai înalt de până acum, în condiţiile în care piaţa locală a continuat să se micşoreze.

"Anul trecut am ajuns în situaţia ca pentru a acoperi cererea din România volumul alocat nu a reprezentat decât 7% din producţia de la Mioveni. Din totalul exporturilor 70% sunt către Europa, iar contextul din Europa nu este neapărat unul foarte senin. Nu putem să ne simţim foarte liniştiţi de perspectivele care le poate avea piaţa europeană pe termen mediu", a spus Jérôme Olive, directorul general al Automobile Dacia. El s-a arătat preocupat cu privire la noul timbru de mediu, iar după întâlnirea de la Ministerul Mediului de vineri, sâmbătă a avut loc şi o întâlnire a acestuia cu jurnaliştii.

Şeful Dacia a subliniat că noul timbru de mediu propus în forma actuală de Executiv va susţine nu doar importurile de maşini second-hand foarte vechi şi poluante, dar şi ale automobilelor diesel Euro 3 şi Euro 4 datorită reducerii taxei cu aproape 50% faţă de valoarea actuală pentru acestea, modificare ce va duce la o scădere şi mai mare a pieţei auto în acest an şi implicit a vânzărilor Dacia în România.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO