Auto

Renault îşi face în România reţea de alimentare a maşinilor electrice

Renault îşi face în România reţea de alimentare a maşinilor electrice

Autor: Mediafax

05.06.2011, 19:04 1444
Renault România aîncheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens învederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesarevehiculelor electrice în România, a anunţat duminică cele patrucompanii.


"Prima etapă prevăzută în cele trei acorduri constă în înfiinţareaunei echipe comune de lucru. Compus din experţi din partea Renaultşi reprezentanţi ai celor trei companii, grupul de lucru mixt vadezvolta în următoarele trei luni un plan complet şi viabil pentruimplementarea şi întreţinerea reţelei de încărcare pentruvehiculele electrice", se arată într-un comunicat comun alcompaniilor.

Acordurile au fost semnate în cadrul "Programului de Conectare aVehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zeroemisii", iniţiat de Renault România.

"Ne-am luat un angajament ferm în domeniul mobilităţii electrice înRomânia, asumându-ne în acelaşi timp responsabilitatea de a susţinedezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru vehiculul electric.În acest sens, crearea unei reţele de parteneri puternici, precumSchneider Electric, Siemens şi Electrica, cu aceeaşi viziunesustenabilă, constituie un element cheie în strategia noastră debusiness în România", a declarat în comunicat Fabrice Cambolive,director general Renault Commercial Roumanie.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare va urma semnareaaltor parteneriate similare cu companii implicate în domeniulenergetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO