Auto

Saloanele auto, tot mai multe in Bucuresti si provincie

26.05.2004, 00:00 29



Doua tocmai s-au incheiat, unul abia incepe iar altul a fost anuntat pentru luna viitoare. Saloanele auto sunt in ultima perioada in centrul atentiei, atat in Bucuresti cat mai ales in provincie, profitand de pe urma faptului ca Salonul International Auto din Bucuresti este organizat din doi in doi ani, acesta fiind anul "lipsa".



Tocmai de aceea AMC APIA Expo, compania responsabila pentru organizarea anul trecut a Salonului International Auto Bucuresti, a decis sa organizeze anul acesta salonul Sport & Adventure Motor Show. Prima editie a avut loc in perioada 19-23 mai 2004, la Yacht Club Keoke, pe Lacul Tei. Evenimentul a reunit pentru prima data in Romania companii care au expus autoturisme sport si de teren, motociclete, scutere, ATV si biciclete, rulote, motorulote si ambarcatiuni. Pe perioada salonului au avut loc si doua lansari, M Car Trading, importatorul pe piata romaneasca al marcii japoneze Mitsubishi lansand modelul Grandis, iar Forum Auto, importatorul Volvo lansand modelul V50.



Cam in aceeasi perioada (18-23 mai) la Cluj avea loc a sasea editie a targului specializat auto, in cadrul Complexului Expo Transilvania din Cluj-Napoca, la care au fost expuse peste 110 autoturisme si vehicule utilitare apartinand marcilor Ford, Skoda, Seat, Peugeot, Opel, Chevrolet, Mercedes, Iveco, Jeep, Fiat, Suzuki, Volvo, Subaru, Toyota, BMW, Honda, Chrysler, Daewoo, Renault Trucks. Suprapunerea celor doua targuri din Bucuresti si Cluj a fost speculata de dealerul local Volvo, compania X-car, care a lansat simultan cu importatorul din Bucuresti modelul Volvo V50.



In ultimii ani, Targul auto organizat la Cluj a cunoscut o dinamica ascendenta, care a culminat la editia de anul trecut prin dublarea suprafetei de expunere. Editia din acest an a numarat 48 de expozanti romani dintre care 36 din judetul Cluj, cu 7 mai mult decat in 2003, iar suprafata ocupata se mareste si ea cu cateva sute de metri, ajungand la 2360 mp



De atazi, un nou salon auto va debuta in provincie, la Hala Terom din Iasi, unde AB plus organizeaza a patra editie a Salonului "Auto Style Show". Elementul principal de noutate este reprezentat de locatia Hala Terom, care cu o suprafata de 10.000 de mp pozitioneaza Auto Style Show ca cea mai mare manifestare de profil din provincie. Anul acesta printre marcile care vor particpa la salonul iesean se afla Alfa Romeo, Fiat, BMW, Peugeot, Citroen, Chevrolet, Renault, Volkswagen, Audi, Smart, Rover, Opel, Skoda, Toyota, Honda, Suzuki, Subaru, SAAB, Nissan, Daewoo, Dacia si Ssang Yong.



Luna viitoare, la Complexul Expozitional Romexpo se va desfasura a patra editie a expozitiei ExpoTrans&Logistica, salon auto destinat autovehiculelor utilitare, organizat de Expoline International si Cargo Magazin.



Suprafata totala este de peste 16.000 mp, inchirierea unui metru patrat costand 45 euro in interior si 35 euro afara. La editia anterioara a ExpoTrans&Logistics au participat 84 de firme. Printre companiile care s-au inscris deja la editia din acest an se afla APCO Romania, Auto Rom, Automobile Bavaria, Cargotrans Romania, Iveco SpA Romania, Renault Romania, Renault Trucks, Star Forum, Toyota Romania, Terra Romania sau Volvo Trucks Romania.
ionut.bonoiu@zf.ro ; transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO