Auto

Subaru Outback, gata pentru piata romaneasca

11.02.2004, 00:00 22



Radacini Auto Trading, importatorul marcii japoneze Subaru pepiata romaneasca a lansat saptamana trecuta oficial modelul Subaru Outback pe piata romaneasca.



Modelul reprezinta o imbinare intre doua concepte de automobil afalte in topul preferintelor clienilor de pe piata europeana - un station wagon (sau model break) de lux si un SUV (automobil cu calitati de tot teren).



Outback este disponibil pe piata romaneasca in doua variante de motorizare pe benzina, de 2.5 litri si 165 cai-putere si 3.0 litri si 245 cai-putere. Propulsorul cel mai mic este disponibil cu transmisie manuala cu cinci trepte, dar si automata cu patru trepte Sportshift. Motorul cel mai puternic este echipat exclusiv cu transmisia Sportshift in cinci trepte.



Nu putea lipsi sistemul de tractiune integrala Symmetrical AWD, producatorul nipon fiind recunoscut pentru faptul ca isi echipeaza toate modelele cu tractiune integrala.



Echiparea standard include insa si alte elemente de siguranta activa sau pasiva precum ABS (sistem impotriva blocarii rotilor la franare), EBD (distributia electronica a fortei de franare), airbag-uri frontale si laterale, sistem de aer conditionat climatronic, computer de bord, radio CD, geamuri si oglinzi cu actionare electrica, sistem de mentinere constanta a garzii la sol (200 mm) sau jante de aliaj.



Preturile noului model Outback incep la 23.000 de euro CIP (fara taxe) pentru modelul dotat cu motor de 2,5 litri si echipat cu transmisie manuala. Pentru varianta cu transmisie automata Sportshift cu patru trepte pretul creste la aproaep 27.500 d euro fara taxe, pentru ca varianta de top, echipata cu transmisie Sportshift cu cinci trepte sa coste aproape 31.500 euro fara taxe.



Cum modelele Subaru sunt produse in afara Uniunii Europene, taxele vamale aplicabile sunt de 30% din valoarea CIP. Aceasta inseamna ca la sfaristul anului, in statisticile de vanzari, se va vedea ca cea mai mare parte dintre modelele Subaru Outback se vor vinde in leasing.



Concurentii principali ai modelului japonez pe piata romaneasca sunt in principal modele cu "state vechi", precum Audi Allroad sau Volvo XC70, dar si modele mai noi, precum proaspatul lansat BMW X3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO