Auto

SUV-uri şi maşini care se conduc singure, pariul grupului auto german pentru următorii ani. Ce autoturisme mai pregăteşte Audi?

SUV-uri şi maşini care se conduc singure, pariul...

Autor: Corina Mirea

12.03.2015, 15:31 1346

Grupul auto german Audi se pregăteşte să lanseze pe piaţă în următorii ani mai multe modele noi de SUV-uri. Compania va intra în luptă cu ceilalţi producători de crossovere începând cu 2016, cu modelul Q1, un SUV de clasă mică, poziţionat sub modelul Q3, potrivit unor informaţii prezentate de reprezentanţii grupului Audi în cadrul unei conferinţe anuale organizate de companie unde au fost dezvăluite şi rezultatele financiare pentru 2014.

Pe lângă modelul Q1, Audi atacă piaţa cu un model sport de SUV electric, parte a categoriei premium. Acesta va avea o autonomie de peste 500 de kilometri, un design nou, special proiectat pentru acest model, construit pe platforma longitudinală modulară MLB 2. Noul SUV va fi lansat pe piaţă abia în 2018 însă.

Până atunci, în 2016, compania mai pregăteşte noua generaţie de Q5, care va fi produsă în fabrica din Mexic pe care Audi o construieşte în prezent, în care va investi mai peste un miliard de euro. Pentru această uzină au fost planificate 150.000 de modele Q5 pe an, într-o unitate de producţie de 460 de hectare.

Cuvântul “electric” pare să fie noul pariu al Audi pentru modelele pe care intenţionează să le lanseze în următorii ani, având deja experienţă pozitivă cu autoturisme precum A3 e-tron, care s-a vândut în 9.000 de exemplare. Printre modelele electrice pe care compania deja le-a prezentat recent la showroom-uri de profil se numără şi R8 e-tron.

Audi mai pregăteşte lansarea noii generaţii de Audi A8 pentru 2017 şi chiar în acest an va scoate pe piaţă varianta mai tânără a familiei A4.

Noua generaţie de Audi A8 va fi o schimbare de paradigmă pentru că va face tranziţia de la condusul asistat la cel autonom. Modelul va avea pilot automat pentru ambuteiaje şi pentru parcare”, a spus Ulrich Hackenberg, membru al boardului de management al grupului Audi.

Audi a înregistrat anul trecut afaceri de peste 53 de miliarde de euro după ce a vândut mai mult de 1,7 milioane de autoturisme în 50 de ţări. Afacerile gigantului auto au crescut cu aproape 8% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO