Auto

Top 10 cele mai scumpe maşini care vor fi livrate în acest an în România. Însumate, valorează 2 milioane de euro

Top 10 cele mai scumpe maşini care vor fi livrate în...

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2015, 16:09 1318

Cele mai scumpe zece automobile de lux comandate în ultimul an şi care urmează a fi livrate în 2015 valorează cumulat aproape două milioane de euro, iar cel mai scump dintre acestea este un Lambor­ghini Aventador Road­ster de peste 300.000 de euro, potrivit im­por­tatorilor auto. 

Cel mai scump pachet de opţionale comandate în ultimul an a ajuns la aproape 92.000 de euro, cu TVA inclusă. „În cazul celui mai scump model Audi comandat vorbim de un model de top cu un preţ de 221.000 de euro, cu TVA inclusă.

Bentley România a primit comenzi pentru trei automobile Bentley Continental GT, ală­turi de trei limuzine Flying Spur ce vor fi livra­te pe piaţa locală în acest an, în timp ce din ga­ma Lamborghini sunt în aşteptare un Huracan şi un Aventador Roadster.

Pentru marca Bentley, cel mai scump auto­mobil comandat a fost o limuzină Bentley Flying Spur de aproape 250.000 de euro, iar pen­tru Lamborghini un Aventador Roadster de peste 300.000 de euro.

În cazul Porsche, cel mai scump model comandat până acum cu livrare în acest an este un Cayenne S Diesel, care ajunge la aproape 135.000 de euro.

În total, pe piaţa locală s-au vândut anul trecut peste 6.700 de automobile premium şi de lux, luând în calcul toţi cei 11 jucători de pe acest segment, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO