Auto

Top ZF 1.000 cele mai mari companii din România. Radiografia sectorului de transport şi logistică: o piaţă de peste 20 mld. euro anual care creşte prin investiţii în noi tehnologii chiar şi în lipsa autostrăzilor

George Mucibabici

George Mucibabici

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.03.2020, 16:37 802

♦ Sectorul de logistică şi transporturi continuă să crească odată cu dezvoltarea economiei locale şi a comerţului, pariul făcut de jucători fiind în ultimii ani pe noi tehnologii, astfel încât să facă faţă lipsei de personal şi să-şi mărească productivitatea ♦ Angajaţii se ocupă din ce în ce mai puţin cu munci fizice, roboţii fiind acum puşi să facă „muncile grele“.

Domeniul de transport, depozitare şi logistică con­ti­nuă să crească odată cu evoluţia pozitivă a eco­nomiei locale, cu creşterea salariilor, dezvoltarea comerţului şi intrarea mai multor companii internaţionale pe piaţa locală.

Astfel, sectorul a ajuns să genereze o cifră de afaceri de peste 93 de miliarde de lei (peste 20 mld. euro) la nivelul anului 2018, trans­por­turile rutiere de mărfuri, curieratul şi depo­zitarea fiind sectoarele care au pus umărul la creşterea cu peste 10% a acestui domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO