Fondul american de hedging Elliott Associates continuă să cumpere acţiuni Fondul Proprietatea

10 iul 2012 Autor: Stefan Musgociu

Achiziţia a fost realizată prin intermediul firmei Manchester Securities şi a fost intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Manchester Securities a reînceput, vineri, să cumpere acţiuni Fondul Proprietatea, când a preluat un pachet mic de titluri, pentru 178.000 de lei (39.000 de euro). Anterior, la 19 iunie, aceeaşi companie a vândut un pachet de titluri pentru 334.000 de lei (75.000 de euro).

La finele lunii martie, fondul american de hedging Elliott Associates controla indirect 13,91% din acţiunile Fondului Proprietatea, iar prin tranzacţiile realizate ulterior participaţia sa ar urca la circa 14%.

Al doilea mare acţionar la Fondului Proprietatea este compania de administrare a investiţiilor City of London, care deţine 9,8% din titluri.

La finele lunii iunie, investitorii instituţionali străini controlau 48,75% din acţiunile Fondului Proprietatea, iar acţionarii persoane fizice nerezindeţi aveau 7,4%. Printre acţionarii persoane fizice străine se regăseşte şi nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, Georgia Palade van Dusen, care deţinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentând 4,93% din acţiuni.

Investitorii instituţionali români aveau 9,66% din titlurile FP, iar acţionarii persoane fizice români deţineau cumulat 29,79%.

 
Cuvinte cheie:
ELLIOTT ASSOCIATES
, FONDUL PROPRIETATEA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide