Bănci și Asigurări

6.000 de agenti au inceput sa vanda pensii facultative

6.000 de agenti au inceput sa vanda pensii facultative

Click pentru imaginea marita

08.06.2007, 19:21 18

Numarul agentilor de marketing (persoane fizice) autorizati sa vanda pensii facultative a depasit 6.000 de persoane ieri, conform Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Numarul agentilor s-a dublat in ultimele saptamani, pe fondul startului vanzarii pensiilor facultative de catre cele patru companii care au fonduri autorizate pe piata. Allianz-Tiriac Pensii Private (cu fondul AZT Moderato), ING Asigurari de Viata (ING Clasic), Aviva Romania (Pensia mea) si BCR Asigurari de Viata (BCR Prudent) si-au autorizat partial forta de vanzare si au inceput deja sa caute clienti pentru pensiile facultative (pilonul III). Cei mai multi agenti autorizati deja apartin Allianz-Tiriac Pensii Private, adica 3.390 de persoane. Pe locul doi se situeaza ING, cu peste 2.000 de agenti, in timp ce Aviva si BCR Asigurari de Viata nu au primit inca avizul pentru intreaga forta de vanzari.
Conform estimarilor de pe piata, numarul agentilor de pensii facultative va depasi 10.000 pana in luna august, la startul campaniei de vanzare a pensiilor obligatorii (pilonul II), cand companiile spun ca pregatesc peste 100.000 de agenti doar pentru aceasta activitate.
Ca urmare, companiile desfasoara in prezent campanii de recrutare a fortei de vanzari atat pe pilonul III, cat si pe pilonul II.
Pe pensiile facultative, estimarile oficiale arata ca piata ar putea fi anul acesta formata din 8-9 jucatori, iar pe pensiile obligatorii, din cel putin 10-12 jucatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO