Bănci și Asigurări

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat majorarea capitalului cu 417,38 mil. lei, la 3,03 mld. lei

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat majorarea...

Autor: Raluca Ghinea

30.04.2015, 10:09 166

Majorarea capitalului se va realiza prin emisiunea a 417.379.818 acţiuni noi, cu valoare nominală de 1 leu/titlu, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net pe anul trecut, de 406,82 milioane lei, şi a rezervelor constituite din prime de conversie a obligaţiunilor în acţiuni, de 10,55 milioane lei, se arată într-un comunicat al băncii.

Instituţia de credit a optat şi în anii trecuţi pentru capitalizarea unei părţi din profitul înregistrat în exerciţiul financiar anterior, iar în ultimii patru ani a derulat şi programe de răscumpărare de acţiuni, vizând pachete de sub 1% din titluri.

Pentru programul de răscumpărare din acest an, conducerea băncii a stabilit un preţ maxim de 3 lei/titlu, pachetul total neputând depăşi 20 de milioane de acţiuni.

Raportat la preţul maxim propus de Consiliul de Administraţie, valoarea pachetului de acţiuni vizat este de 60 milioane lei. Acţiunile vizate vor fi utilizate într-un program de remunerare şi fidelizare a salariaţilor pe o perioadă de minim 3 ani.

Titlurile Banca Transilvania au închis şedinţa bursieră de miercuri în creştere cu 0,17% faţă de referinţă, la 2,421 lei/titlu. La acest preţ, instituţia de credit are o capitalizare de 6,31 miliarde lei (1,43 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro