Bănci și Asigurări

Actionarii IFN-urilor aduc bani ca sa respecte normele BNR

18.08.2006, 19:52 59

Un val de institutii financiare nebancare (IFN) anunta majorari de capital sau schimbari ale denumirilor, pentru a se conforma normelor BNR privind activitatea acestor institutii.
Numai ieri, doua astfel de societati - Finans Servicii Financiare si Express Finance Timisoara - au publicat in Monitorul Oficial anunturi privind majorari de capital, dar si includerea in denumirea oficiala a titlului "IFN". Alte trei societati financiare nebancare anuntau prin Monitoarele Oficiale de ieri includerea in denumire a sintagmei "IFN".
Normele BNR privind functionarea institutiilor financiare nebancare prevad, printre altele, obligativitatea pentru acesti operatori de a detine un capital social de minimum 200.000 de euro (si adecvarea ulterioara, in functie de volumul afacerilor), precum si integrarea in denumire a unei expresii care sa indice clar domeniul de activitate.
Actionarii Finans Servicii Financiare au hotarat, la sfarsitul lui iunie, dublarea capitalului social pana la 760.630 de lei (circa 215.000 de euro), prin aport in numerar. Totodata, actionarii au hotarat modificarea statutului in institutie financiara nebancara, schimbandu-si denumirea in Finans Servicii Financiare - IFN. Societatea are ca obiect principal de activitate acordarea de credite de consum.
Express Finance Timisoara isi va majora capitalul social cu 2,5 mil. lei, pana la 3,18 mil. lei (0,9 mil. euro), prin aport in numerar al actionarilor. Principalul actionar al societatii este CHF International, cu peste 98% din titlurile Express Finance. Actionarii au hotarat modificarea statutului in institutie financiara nebancara, schimbandu-si denumirea in Express Finance - Societate de Microfinantare IFN. Compania si-a inceput activitatea in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO