Bănci și Asigurări

Actiunile bancilor isi trag sufletul

28.07.2004, 00:00 15

Actiunile celor trei banci listate la Bursa de Valori si-au mentinut si ieri tendinta de stationare inregistrata in ultima perioada, brokerii considerand ca aceasta tendinta se va mentine si in perioada urmatoare.
Evolutia stationara a actiunilor Bancii Transilvania se datoreaza potrivit analistilor si faptului ca aceste titluri au avut o crestere rapida intr-un timp destul de scurt. "Actiunile Bancii Transilvania ramasesera o perioada destul de lunga pe la 5.850 lei/actiune, dupa aceea au crescut rapid depasind pe rand pragul de 6.000 lei/actiune si apoi pe cel de 7.000 lei/actiune, ulterior inregistrand o scadere. Cred ca stationarea aceasta se datoreaza pe de o parte inregistrarii unei cresteri sustinute intr-un timp relativ scurt, iar pe de alta parte perioadei de vara cand Bursa nu cunoaste in general o dinamica deosebita." a declarat Adrian Nan, analist financiar la societatea de brokeraj Euro Invest Vision.
In acelasi timp, analistii cred ca investitorii  asteapta si rezultatele financiare la sase luni, in ceea ce priveste Banca Transilvania si BRD, pentru a avea o confirmare pentru asteptarile pozitive ale pietei referitor la rezultatele pe care acestea urmeaza sa le prezinte. " In functie de aceste rezultate, actiunile bancilor pot inregistra cresteri usoare, dar daca aceste rezultate nu sunt atat de bune pe cat se asteapta piata ca vor fi, este posibil sa asistam la corectii negative. Oricum pana prin septembrie nu ma astept la cresteri foarte mari din partea acestor actiuni" a precizat Adrian Nan.  Banca Comerciala Carpatica a prezentat deja rezultatele semestriale, compania obtinand la sase luni un profit brut de 83 miliarde lei, in crestere cu 76% comparativ cu profitul obtinut in perioada similara a anului precedent.
Carpatica deruleaza si o operatiune de majorare a capitalului social,  brokerii asteptandu-se si la o scadere a cotatiei acestor actiuni inainte de terminarea perioadei cand actionarii pot subscrie la aceasta majorare.
Actiunile Bancii Transilvania au realizat ieri un rulaj de  2,3 miliarde lei, ultima tranzactie perfectandu-se la acelasi pret din sedinta precedenta, de 6.950 lei/actiune.
Actiunile BRD au inregistrat o apreciere usoara de 0,7%, inchiderea facandu-se la pretul de 27.200 lei/actiune .Valoarea tranzactiilor a depasit 2,2 miliarde lei.
Actiunile Carpatica au fost cotate la inchidere la 9.400 lei/actiune, acelasi pret de luni. Tranzactiile cu aceste titluri au insumat 886 milioane lei. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO