Bănci și Asigurări

Active in crestere cu 71% la Volksbank

22.10.2004, 00:00 13

Volksbank Romania detine, dupa primele trei trimestre ale anului, active totale in valoare de 214 milioane de euro, in crestere cu 71% comparativ cu aceeasI perioada a anului trecut.
Conducerea bancii estimeaza ca activele vor ajunge, pana la sfarsitul anului, la 249 de milioane de euro, iar profitul aferent acestui exercitiu va fi de 2 milioane de euro. Aceasta ar corespunde unei cote de piata de aproximativ 1,5%.
Soldul creditelor acordate de banca a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 170 de milioane de euro, in timp ce depozitele atrase totalizau 71 de milioane de euro.
Profitul Volksbank dupa noua luni a ajuns la 1,6 milioane de euro. In aceste conditii, profitabilitatea bancii in raport cu capitalurile proprii (ROE) este de 17%, iar raportat la activele detinute (ROA) este de 0,9%.
Numarul clientilor era in septembrie de 42.386, insa banca intentioneaza sa se dezvolte in continuare cu preponderenta pe segmentul de retail. In prezent, finantarile acordate pe segmentul de retail si pe cel de corporate sunt egale.
Volksbank se pregateste in prezent sa implementeze cardurile din segmentul premium Visa Gold. Oferta de carduri a includea produsele Visa Electron, Classic sI Business. Banca a emis 6.717 carduri.
Banca planuieste sa introduca un produs standard de creditare pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM), pe baza de scoring, care va optimiza procedura de finantare pentru acest segment de clientela.
Volksbank intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului, sa-si extinda reteaua teritoriala cu inca trei sucursale, pana la un total de 17 unittai. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO