Bănci și Asigurări

Activele UniCredit au depasit 300 mil. euro

07.03.2005, 00:00 12

UniCredit Romania a incheiat anul 2004 cu active totale in valoare de 12.605 miliarde de lei (aproximativ 317 milioane de euro). Comparativ cu decembrie 2003, activele bancii marcheaza o crestere de 77% in lei.



Volumul total al creditelor acordate de banca a crescut cu 67% fata de sfarsitul lui 2003, ajungand la 7.592 de miliarde de lei (191 de milioane de euro). In termeni reali, volumul creditelor a crescut cu 57,7%. Volumul depozitelor atrase de la clienti a inregistrat o crestere cu 126%, pana la aproximativ 3.840 mld. lei (echivalentul a 96,7 mil. euro). Ritmul inalt de crestere se datoreaza insa bazei reduse de comparatie.



Comparativ cu rezultatele anuntate pe primele trei trimestre, volumul activelor marcheaza o scadere usoara, in contextul in care banca este inca orientata preponderent pe sectorul de corporate.



Politica bancii prevede o dezvoltare organica, iar extinderea retelei ar trebui sa asigure si majorarea cotei de piata. In cadrul acestei politici, banca a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute o sucursala la Alba-Iulia, reteaua sa ajungand astfel la 34 de unitati.



"UniCredit Romania va accelera politica de dezvoltare prin extinderea retelei de sucursale care sa acopere intreaga tara, dar si prin largirea portofoliului de produse si servicii atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice. Obiectivul bancii noastre si al actionarului majoritar, Grupul UniCredit, este sa ajungem in topul primelor 5 banci din sistemul bancar romanesc in urmatorii ani", a declarat Rasvan Radu, presedintele bancii.



La sfarsitul lui 2004, Banca Transilvania, care se situeaza pe locul al zecelea in top, detinea active totale in valoare de peste 26.000 de miliarde de lei (aproximativ 656 de milioane de euro).



UniCredit este insa interesata si de oportunitatile de achizitie de pe piata romaneasca, pentru a-si asigura o dezvoltare mai rapida. Intentia bancii de a achizitiona pachetul de actiuni detinut de stat la BCR a fost confirmata de presedintele Rasvan Radu intr-o discutie cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea.



Actionarul principal al UniCredit Romania este grupul UniCredit, care detine 99,94% din titluri. Grupul este unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa, detinand active in valoare de 245 de miliarde de euro. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO