Bănci și Asigurări

Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR: Jumătate din piaţa evaluatorilor este adusă de bănci

Autor: Roxana Rosu

15.07.2015, 00:06 1534
Piaţa rapoartelor de evaluare se ridică anual la 28-30 milioane euro, în termen de comisioane, în condiţiile în care jumătate din contracte sunt legate de bănci.
 
„Băncile nu plătesc mult pe rapoartele de evaluare. Se câştigă din volume. Evaluările pentru bănci sunt necesare pentru garantarea împru­muturilor, reînnoirea unor contracte, reevaluări“, a spus la ZF Live Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.
 
În prezent, pe piaţă sunt înre­gis­traţi 4.200 de evaluatori persoane fi­zi­ce şi 430 companii, dar nu toţi sunt activi. Potrivit unui calcul realizat de pre­şedintele ANEVAR, pentru un ra­port de evaluare de 100-150 de euro, ca­re presupune minimum 16 ore de muncă, un evaluator ar tre­bui să lu­creze cu 5 euro pe oră, deci un venit brut lunar de 800 euro, din care „nu poa­te trăi“. În mod ideal, venitul mi­nim brut ar trebui să fie de 1.700-1.800 eu­ro, respectiv un cost de 10 euro pe o­ră, „dar nu se întâmplă aşa, din pă­ca­te“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO