Bănci și Asigurări

Aegon cauta manageri pentru asigurari de viata

21.11.2007, 14:38 26

Grupul olandez Aegon a inceput sa isi formeze echipa de conducere pentru compania de asigurari de viata pe care o va infiinta anul viitor pe piata locala. Olandezii au publicat mai multe anunturi de angajare pentru posturi ca director de vanzari (national sales director), director financiar (chief financial officer) si director al de?partamentului de ac?tuariat (chief actuary life in?su?rance).
Acum adunam documentatia necesara in vederea obtinerii autorizatiei de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, iar compania probabil ca isi va incepe activitatea in a doua jumatate a anului viitor", a declarat Gabor Havas, project manager pentru Europa Centrala si de Est al Aegon Central and Eastern Europe.
El nu a precizat suma care va fi investita pentru infiintarea companiei de asigurari de viata. Potrivit legislatiei in vigoare, societatile care vand asigurari de viata trebuie sa aiba un capital social de cel putin 12 milioane de lei (3,6 milioane de euro).
Alte doua grupuri financiare si-au anuntat intentia de a intra in scurt timp pe piata asigurarilor de viata: francezii de la Societe Generale si germanii de la Ergo. Grupurile straine sunt atrase de potentialul ridicat de dezvoltare al pietei locale, care in prezent este una dintre cele mai mici din regiune. In 2006, vanzarile de asigurari de viata din Romania au fost de circa 323 de milioane de euro, in crestere cu 13% in euro fata de anul precedent. Piata ar putea ajunge in acest an la 400 de milioane de euro, potrivit unei estimari a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Pe langa potentialul mare de dezvoltare, industria asigurarilor de viata este mult mai profitabila decat cea a asigurarilor generale, unde multi jucatori inregistreaza pierderi de milioane de euro din cauza daunelor mari pe segmentul auto. Cele mai mari companii de pe piata asigurarilor de viata sunt ING Asigurari de Viata si AIG Life, care au raportat profituri brute de
6 mil. euro, respectiv aproape 6,3 mil. euro in primele noua luni ale acestui an.
Grupul Aegon este prezent deja pe piata locala a pensiilor private, prin intermediul unui joint-venture cu Banca Transilvania, BT Aegon.
Compania administreaza un fond de pensii obligatorii si anul viitor intentioneaza sa lanseze mai multe produse de pensii facultative. BT Aegon tinteste o cota de piata de 15% pe pensii obligatorii, adica o jumatate de milion de participanti, investitiile care vor fi realizate pentru dezvoltarea acestui business fiind estimate la 42 de milioane de euro.
Aegon, cu sediul central la Haga, in Olanda, administreaza active de 368 mld. euro si are peste 40 de milioane de clienti in circa 20 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO