ZF 24

Afacerile Allianz au crescut cu 5,5% în T1, la 55 mil.euro

Afacerile Allianz au crescut cu 5,5% în T1, la 55 mil.euro

Autor: Marius Oncu

14.05.2014, 10:02 200

Operaţiunile de asigurare de proprietate şi accident au avansat de la prime brute de 49 de milioane de euro înregistrate în primele trei luni ale anului trecut la 53 de milioane de euro, iar cele de viaţă şi sănătate au scăzut de la 6 milioane de euro la 5 milioane de euro în intervalul analizat, se arată într-un raport financiar al grupului german.

Primele nete au stagnat în intervalul analizat la circa 39 milioane de euro.

Subscrierile au rămas constante atât pe asigurări de proprietate şi accident, la 36 de milioane de euro, cât şi pe segmentul viaţă şi sănătate, la 3 milioane de euro.

Profitul operaţional obţinut de grup în România a urcat de la 1 milion de euro în primele trei luni ale anului trecut la 4 milioane de euro în acelaşi interval din acest an.

Allianz şi-a îmbunătăţit rezultatul operaţional pe asigurări de proprietate şi accident, unde profitul s-a dublat la 2 milioane de euro, în timp ce din asigurări de viaţă şi sănătate a înregistrat, de asemenea, un câştig de 2 milioane de euro, după ce a încheiat primul trimestru al anului trecut pe zero.

La nivel de grup, profitul net al Allianz a scăzut cu 4%, la 1,64 miliarde de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 6%, la 34 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO