Bănci și Asigurări

Afacerile Allianz-Ţiriac au stagnat la 106 mil. euro în prima jumătate a anului

Afacerile Allianz-Ţiriac au stagnat la 106 mil. euro în...

Autor: Anelis Baciu

05.08.2013, 09:55 143

Allianz-Ţiriac, a treia companie din piaţa locală a asigurărilor, a subscris în perioada ianuarie-iunie prime în cuantum de 93 milioane de euro pe segmentul asigurărilor generale, nivel comparabil cu cel de anul trecut, potrivit raportului semestrial al grupului german Allianz, acţionarul majoritar al asigurătorului.

Dacă pe asigurări generale afacerile s-au stabilizat, pe nişa poliţelor de viaţă vânzările au urcat cu 8% în primul semestru din 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 13 milioane de euro. Afacerile de asigurări generale au rămas la acelaşi nivel cu cel din 2012 datorită performanţei din primul trimestru, în condiţiile în care în perioada aprilie-iunie, subscrierile din asigurări generale au scăzut cu 4%, la 44 milioane de euro. Aproximativ 90% din businessul companiei vin din poliţele generale. Compania a obţinut un profit operaţional de 2 milioane de euro în primul semestru.

Allianz-Ţiriac este deţinut de grupul german Allianz şi de omul de afaceri Ion Ţiriac, prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru. Grupul Allianz a raportat un profit net de 3,47 miliarde de euro în primul semestru din acest an, cu 25% mai mult decât în acelaşi interval din 2012. 

 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO