Bănci și Asigurări

Afacerile Aviva au scăzut cu 12% anul trecut, la 21 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

17.03.2011, 16:54 73

Aviva, una din primele cinci companii din piaţa asigurărilor deviaţă, a subcris anul trecut prime brute de aproape 89 milioane lei(21 mil. euro), cu 12% mai puţin decât în 2009, principalele cauzefiind reducerea afacerilor pe segmentul bancassurance şi scădereacapacităţii de economisire a clienţilor.

"În 2010 ne-am concentrat pe reorganizarea activităţii. Primelebrute subscrise au coborât comparativ cu anul anterior ca urmare ascăderii segmentului de bancassurance şi reducerii disponibilităţiipopulaţiei de a se angaja în planuri financiare pe termen lung", adeclarat Mihai Popescu, directorul general al Aviva România.

Compania a plătit în 2010 daune de peste două milioane de euro(circa 9 mil. lei), în creştere cu 56% faţă de anul anterior, celemai multe despăgubiri fiind achitate în contul poliţelor pentruacoperirea riscului de pierdere a locului de muncă, susţineoficialul Aviva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO